tisdag 13 oktober 2015

Höstläger bjöd bla på slagteknik & Tensho

Årets höstläger bjöd på lite mer detaljer i slagteknik, tex några hemligheter bakom våra raka slag, och krokar vanligare i boxning, samt en glimt till av vitsen med tex Nukite (raka fingrar). Det blev några rejäla drillar där det vävdes samman + Goshin Jutsu grepp som togs till steget vidare för några klassiska nedtagningar, 4 st, hoppas hinna rita ner dem i min bok snart, kul att få på pränt!

Det hanns med mycket, bla en djupdykning för brunbälten i Tensho, en kata som må se enkel ut, men som är fylld med olika svårigheter och tex andningskontroll i mage och övre bröst/sida. Hardy förklarade även det troliga ursprunget och historien bakom de svepande handrörelserna Teisho och Kakuto uke, (den senare också känd som Crane head block).

Önskar jag kom ihåg historien så bra att jag kunde skriva ner den här, men minnet sviktar kring detaljerna tyvärr, lite kuriöst och kul var det iallafall!

Vi hann med ett detaljrikt pass Seiynchin kata och bunkai också. Liksom en rejäl grundomgång Arnis. Det är ju galet roligt, synd att man inte hinner träna det så mycket... Inser det är rätt mycket man får med sig på en helg, men så är det ju ungefär en månads normal träningstid, om man räknar de vanliga passen. Dagen efter lägret hade vi lite lugnare pass i Lundadojon, och idag tyckte kroppen det var fint med lite vila - efter att först ha skottat ett antal kärror jord i regn och mörker (månne historisk träning?).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar