lördag 26 september 2015

Välgörenhetsbudo - hann med Kyokushinkaipasset

Lunds Kyokushinkai arrangerande Budo for Kids i lördags, 3 x 2 timmar med olika stilar, lite som All-Budo-day jag skrivit om tidigare. Pengar till lokalt barnfrämjande projekt och ca 40 deltagare tyckte jag mig se. Kunde tyvärr inte viga hela dagen åt det (men förstås hela bidraget), men med på första passet 10 - 12 i Kyokushinkai, alltid kul att prova vad andra gör. Stefan Stenudd skulle tex ha ett senare Aikidopasset, vore kul att ha varit med på det, men det får bli någon annan gång

Kyoshunikai har jag hört sägas ska vara som att ungefär lägga ihop Shutokan och Goju Ryu, och de presenterade sig själva i den riktningen, speciellt för kator som de har gott om genom att de gör bägge stilarnas kator. Kändes som stilen har mycket fokus på fighting och slag/sparkar mot kropp. Grundaren Sosai Masutatsu tränade bägge stilarna, men det sägs att han saknade något som gjorde att man faktiskt vann i fighter, och skapade Kyokushinkai. De verkar tävla en hel del också.

Vi hann med några av deras vanligaste blockar slag, och en hel del svettiga "drillar" med och utan pads. Gjorde de flesta övningar mot en stor jujutsu partner. Bra sparring, och kul att se hur snabbt han ibland instinktivt gled in i olika grepp då det var nära avstånd. Mycket i det vi gjorde förstås ganska likt i Goju Ryu många gånger, och som alltid heter saker like/olika/nästan lika, och utförs lite olika. Hälsningar och stil i rörelser tyckte jag hade mer av Shutokans lite direkta, hårdare stil än Goju Ryus lite mjukare/runda känsla. Tog en löprunda senare på dagen och reflekterade lite att det finns så mycket att uppskatta i Goju Ryu stilen, tur man snubblade in i den en gång i tiden :-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar