fredag 12 juni 2015

Skönt ont i HELA Kroppen..

... såg fram emot sista vapenpasset för säsongen igår på Aikidon, slipa lite på 13 eller 13 stegskatan med Jo eller lite fler suburis med bokken. Men det blev nåt helt annat!...

...En gästtränare från Kanada/Tyskland (bor i Kanada, kommer från Tyskland) Michael, som tränat för klubben under några år i Lund i sin tidigare karriär (kanske inte sååå många år den, han var inte såå gammal). Han bjöd på två timmars ödmjuk pur underhållning i atemi, med allehanda rörelser och fall. Många nya oväntade och först till synes omöjliga inspirerande övningar till uppvärmning, och tex en resa genom "sju fall" med vanliga och ovanliga varianter på framåt och bakåtfall, vissa trodde man inte kunde göras , tex framåt och bakåtfall utan armar, eller andra blundande, eller "matrix"-film fall bakåt mm mm. Allt gick egentligen bra utom en "figure-8" rull på golvet med svängar som bara inte ville gå in i hjärnan. Även träning på höga "mjuka fall"mot slutet, det var nära att vi fixade det som han, men helt klart behövs mer träning. Såg ett videoklipp som hade en liten pyttedel av det vi gjorde, men iallafall som visar något.
Det var två timmar svinkul! Ännu en tokbra tränare som visar upp sig genom Aikidoklubben i Lund, jag undrar hur de bär sig åt för att ha denna nivå!

Priset var en ömmande kropp....HELA kroppen öm idag. Och jag som tränar i stort sett dagligen trodde man skulle slippa sådant. Provade mjuka upp den genom en löptur och lite egna karate kator och 24 Basic Intial Attack tai-shi, men nu i kväll är jag smärtsamt medveten om att inte ha lyckats helt. Men skönt med lite karate igen iallafall! Och några kul övningar med jo efteråt - vi blir mer o mer kompisar jag o jon :-)

Gradering i Aikido i morrn, min första efter 1½ år av sidotränande (nåja kanske 2-3 pass/vecka de flesta veckorna). Känner mig lite som "en överliggare" (typ student i Lund som inte bryr sig om att ta examen), men vad gör man då karate kommer först och träningen för Aikido mest är för att det är kul komplement. Men det känns bra att gå upp förstås, har hunnit göra momenten för 6 kyu* rätt länge nu och en hel del annat med för den delen...

Mina grabbar graderade f ö bägge i Aikido tisdags (9 kyu), gick galant! Låter kanske lite efter 1½ år för dem med, men de har organiserat ungdom/vuxet på ett annat sätt, de stratar på 12:e och gör rätt mycket samtidigt som vissa ledmanipulationer & låsningar inte är med för att spara på växande kroppar. Vi toppade med ett karatepass hemma i dojon på onsdagen, men fick känslan av att de nu längtar till sommarlov (och året karateläger) :-)

Ser fram emot sommarträning med karategänget i Marifred på torsdag 11/6, det var ett tag sen nu!
Ha det gott!


*) mae ukemi (framåt fall)
ushiro ukemi (bakåt fall)
Tainohenko
morotedori kokyho
gyaku hamni kata dori ikkyo omotewaza
gyaku hamni kata dori nikkyo urawaza
ai hamni katatedori iriminage
ai hamni katatedori kotegashi
gyaku hamni katate dori shihonage
gyaku hamni ryote dori tenshinage
suwariwza kokyho

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar