torsdag 22 januari 2015

Jamen, vilken skön bok i självförsvar!

Köpte benskydd häromdagen, och vid kassan på hyllan låg en serie Bruce Le böcker! "Bruce Lee's kampmetod" Och jag föll direkt för den med självförsvar, det var ju 115 sidor som verkar hur kul som helst! Får läsa igenom den lite noggrannare nu!
  Extra bra då jag som bäst håller på att repetera försvaren i ett antal Basic Initial Attacks, och vid första bläddringen såg det ut att vara ganska väl skrivna/fotade instruktioner så förutom en charmig bok, så kan det här passa perfekt, och ge fler varianter på många attacker. Och även en hel del jag tyckte jag känner igen!

NU genomläst - några dagar senare. Som sagt en helskön stil på boken, men vet inte om det är de "bästa" BIA försvaren. Mycket rundsparkar och nukite i ögonen a' la Bruce Lee. Förvånasvärt många tetsui i skrevet också. Den stora behållningen är  de beskrivande texterna är verkligen är roliga + en attack av en man i "hopkurad ställning", den kändes mysko!
Men alltså stilen i boken - helskön! Inga koncentrerade sansade personer i väl repeterade parövningar utan vanligt klädda män i gatumiljö. Och det allra roligaste är att de ser så arga ut, när de fångades på bild mitt i tekniken. Tydligen Bruce själv och hans elever på bilderna.
Svenska Budoförlaget 1986, ISBN 91 9708 4506

Annars några sköna kombos på terminens första träningar, lite mer att rita in i träningsboken! Kul start på 2015!
Dojobygget tuffar på här uppe på vinden, dörr och stommen till sista vägg nästan på plats. Väggskivor går rätt fort sen!




Aikido startat upp oxå, nu hänger den äldre sonen med på vuxenpassen också. Och 2-3 maj kommer den fenomenala LEWIS DE QUIROS åter och håller en träningshelg i Lund. Ryktas tyvärr om släktträff den 2 maj som riskerar att det kan krocka lite, men kanske en av dagarna funkar - absolut värt att undersöka närmare.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar