söndag 8 april 2018

Böljande hijitaedrill

Vår Hardy & Karin (sensei & sempai) var inbjudna till Lund i ett evenemang arrangerat av Lunds Karateklubb och Skånska karate/idrottsförbundet härom veckan (helgen innan påsk).
Föreläsning på förmiddagen & träning på eftermiddagen, det kan ju inte bli bättre! Välbesökt från flera klubbar i Lund & andra delar av Skåne!

Teorin kretsade kring hur det kommer sig att karaten och andra kampsporter tog sig namnen -do, tex karate-do, ju-do etc istället för det äldre jutsu, då när kampsporterna återtogs i den Japanska kulturen på 1930-talet. Spännande bakgrund & mer djup i tex Funakochins tankar kring att införa karaten än det som syns vid första anblick. Skriver inte mer om det här, men hoppas ni får chansen att höra Hardy prata om detta, han gör det fantastiskt bra och det är en spännande del av karatehistorien.

Hijiatedrillen - En lång skön drill där massor av armbågstekniker får bölja fram och tillbaka. Extra roligt att åter få träna med några av de gamla kompisarna från klubben Höganäs, som jag inte sett på ett par år. Bjuder på en liten liten snutt av drillen, någonstans mitt i, som en GIF-bild (experimenterade lite med det, inte gjort GIF:ar innan, men det var ju enkelt & kul). Vi filmade precis efter passets avslut.
Drillen nu nedtecknad i min egen bok, så hoppas kunna få tillfälle att göra den med fler kompisar i sommar!
Allt gott

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar